top of page
Massage

In mijn praktijk kun je terecht voor 2 soorten massage:

Rebozo massage

Baby massage

Rebozo massage:

De Rebozo massage dankt zijn naam aan de Rebozo, een sterke katoenen doek, die in Mexico en Guatamala onder andere wordt gebruikt als draagdoek voor baby's en grotere kinderen en waarmee een heerlijk ontspannende massage gegeven kan worden. Ook aan vrouwen die een kindje verwachten.

 

De aanstaande moeder kan zich op een heel rustige, wiegende manier ontspannen en zich concentreren op haar lichaam. En niet alleen de moeder ontspant tijdens deze massage, ook de baby wiegt met haar mee door de ritmische bewegingen. 

Door die ritmische bewegingen in een bepaald tempo uit te voeren, is het onmogelijk om de beweging tegen te werken. Dat heeft als gevolg dat je alleen maar kunt ontspannen!

De massage kan liggend, maar ook zittend en zelfs staand worden uitgevoerd. Die laatste variant kan vooral goed toegepast worden tijdens de geboorte.

 

Je kunt natuurlijk individueel een massage afspreken in mijn praktijk.

Maar het is ook heel leuk om samen met je partner een sessie te boeken, zodat jullie er thuis ook mee aan de slag kunnen gaan.

Baby massage

Baby's hebben lichamelijk contact nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zonder lichamelijk contact groeien baby's minder goed en zijn ze zich minder bewust van zichzelf en hun omgeving.

 

Een mooie en leuke manier is om je kindje te masseren.

Met zachte, huidvriendelijke olie met puur natuurlijke ingrediënten wordt de baby op een rustige manier van top tot teen gemasseerd. De baby ligt hierbij bloot op een matrasje met een zachte handdoek.

De meeste baby's genieten hier enorm van, wat heel mooi is om te zien.

Door steeds tegen je baby te praten is er een heel intens contact tussen jou en de baby. Dat biedt vertrouwen en veiligheid, waardoor de band tussen de baby en jou versterkt wordt. Een goede basis voor een gezonde ontwikkeling!

 

 


 

 

 

bottom of page