top of page

Aanbod zwangerschapsbegeleiding

recensies

Bevallen is Teamwork

Wil je je graag samen goed voorbereiden op de naderende geboorte, dan is de cursus 'Bevallen is Teamwork' zeer geschikt.

Deze cursus wordt gegeven in 3 sessies van 60-90 minuten per sessie. 

In sessie 1 bespreken we uitgebreid hoe normaal gesproken de geboorte verloopt, van begin tot eind. Welke hormonen spelen een rol, wat werkt tegen, wat helpt juist?

In sessie 2 staat ontspanning tijdens de ontsluitingsfase centraal. Welke houdingen kun je aannemen om de ontsluitingsweeën op te vangen, wat kun je als partner doen om je vrouw/vriendin te ondersteunen?

In sessie 3 komt het laatste stukje van de bevalling aan bod en de periode kort na de bevalling. In welke houdingen kun je persen, wat is belangrijk voor het dragen van jullie kindje?

Deze cursus wordt individueel gegeven (dus jullie zijn met z'n tweeën) en de sessies worden in overleg met jullie ingepland. Dit kan zowel overdag, als 's avonds.

Zwangerschapshaptonomie

Wil jullie je graag wat meer verdiepen in het contact met jullie kindje, kies dan voor de cursus 'Zwangerschapshaptonomie'.

Deze cursus wordt gegeven in 6 sessies van 45-90 minuten per sessie.

Sessie 1 staat kennismaken centraal. Wij maken kennis met elkaar, jullie maken kennis met jullie kindje, op een verdiepende manier. Ik laat jullie voelen hoe je het kindje kunt opzoeken en hoe je met hem/haar kunt spelen.

Sessie 2 gaat over houding. Hoe kun je je kindje in het midden van je lichaam dragen, zodat het voor jou (en je rug!) én je kindje zo comfortabel mogelijk is? Ook gaan we het kindje wiegen in deze sessie, waardoor zowel moeder, kindje, maar ook vader zich heerlijk kunnen ontspannen.

Sessie 3 gaat over het verdiepen van de ontspanning. Hoe ontspan je je benen, buik, bekkenbodem, als een voorbereiding op de geboorte. Hoe kun je de ontsluitingsweeën tegemoet gaan in plaats van ontwijken?

Sessie 4 gaat over de geboorte. Hoe gaat die in theorie in zijn werk?

Sessie 5 gaat over het opvangen van de ontsluitingsweeën. Welke houdingen kun je daarvoor aannemen? Wat kan je partner doen om jou te ondersteunen? Hoe kun je ontspannen blijven, ook als de weeën heftiger worden? Hoe kun je gebruik maken van je ademhaling?

Sessie 6 gaat over het laatste stukje van de geboorte (de persfase) en het eerste uur na de geboorte. Wat is belangrijk in die fase? In welke houdingen kun je persen? Waar moet je op letten bij het persen? Kun je dat ook samen en hoe voelt dat? Hoe kunnen jullie je kindje het beste dragen?

Deze cursus wordt individueel gegeven en de sessies worden in overleg met jullie ingepland. Dit kan zowel overdag, als 's avonds.

recensies

Recensies

Bevallen met hypnose

Wil jij je optimaal voorbereiden op de geboorte en zelf op een positieve manier de controle houden? 

Dan is de cursus 'Bevallen met Hypnose' heel geschikt!

Deze cursus wordt gegeven in 4-5 sessies van 45-90 minuten per sessie.

In deze cursus leer je je heel diep concentreren en ontspannen, waardoor jij in controle kunt blijven tijdens het geboorteproces. Je leert om je te blijven ontspannen, ook als de ontsluitingsweeën krachtiger en krachtiger worden. Je komt weer in contact met je oerkracht als vrouw en moeder, op een bijzonder zachte manier.

In sessie 1 krijg je uitgebreid uitleg over en maak je kennis met hypnose en de kracht van woorden, de invloed die woorden op je hebben. Ook staat deze sessie bol van de positieve suggesties, zodat jij zin krijgt in de geboorte van jullie kindje!

In sessie 2 leer je de zelfhypnose techniek, die je thuis gaat oefenen.

In sessie 3, als de zelfhypnose techniek goed geoefend is, leer je de zelfhypnose gevorderden techniek, waarmee je ten alle tijden in staat blijft om te bewegen, je ogen te openen, te communiceren, maar waarmee je een deel van je lichaam pijnongevoelig hebt gemaakt. Je blijft gevoel houden, maar pijn en ongemak verdwijnt naar de achtergrond.

In sessie 4 leert de partner wat hij kan doen, mocht je de concentratie om welke reden dan ook verliezen. Met een eenvoudig aan te leren techniek kan hij/zij jou helpen om weer in de diepe concentratie te komen.

In sessie 5 zetten we nog even de puntjes op de ï. Voor het onderbewustzijn is het fijn, als positieve suggesties herhaald worden, zodat ze ook echt vastgelegd worden.

Wat je in deze cursus leert, kun je de rest van je leven gebruiken als je pijn of ongemak ervaart!

Deze cursus kun je eventueel alleen volgen. Alleen in sessie 4 is het van belang dat je partner mee komt. De sessies worden in overleg met jou/jullie ingepland. Dit kan zowel overdag, als 's avonds.

bottom of page